Joan Laporta a El Larguero: “El Barça necessita un lideratge fort”

13 de Gener 2021

Joan Laporta va ser entrevistat ahir a la nit a El Larguero de la Cadena SER, per parlar sobre l’actualitat de les eleccions al FC Barcelona, de les quals l’aspirant a la presidència del Barça ha defensat la necessitat actual del club de mantenir la data de les eleccions “perquè s’han adoptat totes les mesures necessàries contra la Covid i per fomentar la participació”.

 

Aquestes han estat les principals declaracions de Joan Laporta al llarg d’aquesta entrevista.

 

  • Avui he demanat una reunió amb la Junta Gestora perquè ens sembla absurd no celebrar les eleccions aquest dia 24, havent-se adoptat les mesures necessàries, tant de Covid com de foment de la participació. A més, el Barça no es pot permetre seguir en aquest desgovern. No em semblaria malament que el procés durés 2-3 dies, sempre i quant això estigués contrastat per no donar peu a impugnacions.

 

  • Arran de l’auditoria que encarregarem sobre l’actual situació financera podrem llavors decidir si hi ha diners o no hi ha diners. De fet, cal recordar que el pressupost de la temporada actual encara no ha estat ni tan sols aprovat per l’assemblea de compromissaris. La situació és complicada, però el 2003 ja ens trobàvem en una situació molt similar. Cal trobar noves fonts de negoci, controlar la despesa i reestructurar el deute. Gràcies a això tornarem a tenir superàvit. Vam fer-ho llavors i ho tornarem a fer.

 

  • Durant la meva època hi va haver de tot: errors i encerts. Dels errors n’he après i dels encerts és del que realment vull recordar-me. Una de les coses de les quals em sento més orgullós és d’haver convençut Leo Messi de quedar-se al Barça, malgrat moltes ofertes que vam rebre. Fora de matèria esportiva, del que em sento més orgullós és de lluir Unicef a la samarreta. En aquest sentit, vam ser pioners en matèria de responsabilitat social corporativa.

 

  • L’estil de joc em preocupa perquè tot el club ha de jugar en el mateix sistema que el primer equip. Això facilita uns automatismes per defensar aquest estil genuí de jugar a futbol, de jugar a l’atac a 1-2 tocs, aquest estil tan propi de Johan Cruyff.

 

Recupera l’entrevista completa aquí.